5 artister du bør holde øye med i 2017

Norges musikkbransje og norske artister er fremadstormende! I de siste årene har flere og flere norske artister utmerket seg internasjonalt. Men hvilke norske artister kan komme til å kalle 2017 for sitt år?

AURORA

Mange vet hvem AURORA er, men det er forventet at hun fortsatt vil bli større og prege Norges og verdens musikkbilde. Hun har allerede vunnet 3 Spellemannspriser, henholdsvis for “Årets nykommer” i 2015 , “Årets popsolist” i 2016 og “Årets musikkvideo” i 2016. AURORA synger vakkert på engelsk, i en mørk pop-sjanger som kan sammenlignes med Lykke Li og Lorde. Sangene er preget av rolig beat og store vokaler som til sammen blir magisk musikk.

Emma Jensen

Emma Jensen er en 21 år gammel jente fra Nesodden som i 2017 er nominert til “Årets urørt” av NRK P3. Hun har enda bare gitt ut én sang, men du store for en sang. Emma Jensen står helt alene for totalproduksjonen av sangen “Closer”, noe hun har lært gjennom Youtube. Sjangeren er elektronisk indipop, og hun henter inspirasjon av artister som LANY, Banks og John Mayer. Håper på enda mer fra denne jenta i år!

Julie Bergan

2016 var venninna Astrid S sitt år, nå er Julie Bergan klar for den store scenen. Julie Bergan ble for alvor kjent gjennom sangen “Arrigato” i 2016. Og 2016 kan absolutt kalles et lite gjennombrudd for henne, der “Arrigato” ble nominert til “Årets låt” både i P3 GULL og Spellemannsprisen 2016. I tillegg var hun nominert i kategorien årets nykommer i P3 GULL og “Beste norske artist” på “MTV European Music Awards.” Julie Bergan holder seg i pop-sjangeren, og med fengede tekster og elektronika basert beat er det absolutt dansbare sanger.

Wonder The Boy

Gutten er bare 15 år gammel, bosatt Trondheim, men høres ut som han ikke har gjort noe annet enn å leve artistlivet i USA i et helt liv. Wonder The Boy er inspirert av Chance The Rapper og skriver rap-sanger med et pent melodiøst preg. Den engelsk-språklige rapperen har gitt ut debut EP-en “Wonderland” der han rapper avslappet og med en behagelig flyt. Det er deilig å høre på Wonder The Boy!

Amanda Delara

Nok et ungt norsk talent, som i slutten av 2016 slapp sin debutsingel “Paper Paper”. En bra låt som er på vei til å bli en stor hit. I løpet av 2016 har hun også skaffet seg et nært samarbeid med Nico & Vinz. Musikken i en tøff, mørk indie-pop og kan sammenlignes med M.I.A og Lorde. Det er forventet enda mer stor musikk fra henne i 2017.